V TANAPe budú spočítavať kamzíkov

25.10.2005 Poprad

Tatranská Lomnica 25. októbra (TASR) - Jesenné spočítavanie kamzíčej zveri pripravujú Štátne lesy (ŠL)TANAPu v spolupráci so Správou TANAPu a poľským Tatrzan...
Tatranská Lomnica 25. októbra (TASR) - Jesenné spočítavanie kamzíčej zveri pripravujú Štátne lesy (ŠL)TANAPu v spolupráci so Správou TANAPu a poľským Tatrzanskim Parkom Narodowym na 27. a 28. októbra.

Vývoj kamzíčej populácie sledujú v Tatrách už viac ako päťdesiat rokov. \"Na jar zisťujeme najmä počet mláďat, v jesenných mesiacoch zratúvame kamzíky pred zimou, \" priblížil Jozef Kováč zo ŠL TANAPu.
Najnižší počet kamzíkov zaznamenali koncom 90-tych rokov minulého storočia. Aby zamedzili ďalšiemu úbytku typického predstaviteľa tatranskej fauny, prijali viacero opatrení. Začali tatranského kamzíka viac strážiť, v zime prikrmovať a sústredili sa aj na výchovu návštevníkov.
\"Posledné štyri roky sa zdá, že sa podarilo zastaviť pokles počtu kamzíčej zveri, \" doplnil hovorca ŠL TANAPu Marián Šturcel. Výsledky tohtoročného jesenného spočítavania kamzíkov budú známe o niekoľko dní.
 

Vyberte región

mark